про scilla та журавля

Які дива, які ужинки.
Зимовий мед підсніжних сцилл,
збирають льодовиті бджілки
в оголених лісах довкіл

і давниною оповитих
і в павутинні срібних мрій.
Як не знайде завади вітер,
не заспокоїться мерщій.

Як пролісок із цибулини
зимову кригу пробива,
так і любов із серцевини
дає повітря для крила.
­
Якби життя складали зими, зими,
як сумували б журавлі і рими.


Рецензии