Запалка

Запалала ізноў. Запалала.
О, навала мая! Навала!
Ці ж апёкаў было нам мала?
Запалала ізноў. Запалала.
Ці ж спакою я не шукала?
Ці ж вадою не залівала?
Запалала ізноў. Запалала.
О, навала мая! Навала!

***

Спичка

Запылало опять. Запылало.
Катастрофы спираль — сначала!
Разве было ожогов мало?
Запылало опять. Запылало.
Я покоя ли не искала?
Я ль водою не заливала?
Запылало опять. Запылало.
Катастрофы спираль — сначала.

06.10.2022


Рецензии