Слово Мир

                Болгарский
                Мир и Я


                ДУМАТА  МИР

                Като дете имах любимо знаме -
                синьо на цвят с гълъб на мира,
                а от другата му страна сияеше
                думата мир, желана и съкровена,
                със златни букви извезана.

                Думата мама и думата мир
                се научих най-напред да изписвам.
                Подскачах и весело ги повтарях
                и песнички за тях си измислях.

                Красивото детско знаме
                е още живо в паметта ми.
                Мир! - е съкровената ми мечта
                от най-ранни години до днес.
                Жадувана и несбъдната за света,
                но все още очаквана вест.
               
                Ана  Величкова            


Рецензии