Восень шапацела

  https://youtu.be/9JpZxQYl3XM

Лісцем восень шапацела -
Вецер іх зрываў.
А яно з галін ляцела,
Падала між траў.
На сцяжынкі, на алеі
І ... кружляла зноў -
Нейкі вальс бы танцавала
Феямі са сноў.
Жоўтае, а з ім чырвонэ
Кілімам лягло.
Ціхай музыкай чароўнай
З восенню прыйшло.
Ўсё наўкола цуду рада -
Цішыні прашу ...
Кропель стук, бы на парадзе -
Музыка дажджу.
Восень ціха шамацела
Із лістоў плашчом -
Аб'яднацца захацела
З ветрам і дажджом.
А сягоння дзіва-ранак:
Ў росы на траву,
Восень дадала туману
Й неба чысціню.

*.   *.   *.   03.10.2022г.

ОСІНЬ ШЕПОТІЛА

Листям осінь шепотіла,
Вітер їх зривав.
А воно з гілок летіло,
Падало між трав.

На стежини, на алеї,
Мов якийсь танок.
Вальсували над землею,
Феями з казок.

Сіре, жовте і червоне,
Килимом лягло.
Тихим шепотом симфоній,
З осінню прийшло.

Всі навколо наче раді,
Навіть вітер вщух.
Дроб краплин, мов на параді,
Музика дощу.

Осінь тихо шелестіла,
Листяним плащем.
В неї це виходить вміло,
З вітром і дощем.

І сьогодні диво-ранок,
В роси до трави.
Осінь додала туману,
Й неба синеви.

М.Савка
01.10.2022р


Рецензии