Летять птахи

Знов летять птахи в небі голубім
У далекий незнайомий вирій,
Що чекає їх в тім краю чужім,
Може, знають хмари білокрилі?

О, мої пташки, гуси-журавлі,
Дав би Бог мені хоча б вітрила,
Полетіла б теж з вами до землі,
Що в душі натхнення запалила.

Полетіла б я в милий отчий дім,
Тільки як без крил здійнятись в небо?
Там іде війна і до неба дим,
Батькова душа літа над степом.

Зграї все летять, мимо кожний раз,
І мене внизу не помічають…
Я махаю їм, не таю образ,
Хай даремно сил не витрачають…


Рецензии