А дощ плаче

А дощ іде і плаче, плаче...
Невже він відчуває біль?
І цей тягар, що гнітить плечі
Він приміряє на собі?


Чи він за нас благає Бога
Немов в скорботі матері?
Сльозами встелена дорога
Не видно сонця, ні зорі.

...Та скоро зміниться картина,
 Настане ранок, вірю я,
І мати знов побачить сина,
А він - дружину і дитя!

Ці мрії, ці  прості молитви ,
Так гріють серце, бо любов,
Усе прощає...Злоба, вбивства,
Не звільнить жодного з оков.


Рецензии
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.