Чуеш, мамо

Чуєш, мамо, живу я в Європі,
Тимчасово. Бо зараз - війна.
Рідний край наш -  у слізнім потопі,
Україна від болю сумна.

Ти не віриш? Поглянь на ці фото!
Вже зруйноване місто твоє.
Ось на місці воронки - болото
Вже думки невеселі снує.

Довелось мені бути в Берліні,
Де загинув твій брат у борні.
Знаєш, мамо, тут люди гостинні,
Пам'ятають той світ у вогні.

Ллється горя немислима злива,
А на цвинтарі - хрест за хрестом,
Віриш, рідна, я навіть щаслива,
Що не бачиш ти лиха цього…


Рецензии