А дощ шумить

А дощ шумить… Не може зупинитись…
Чи може, в нього сталася біда
І хоче в дім затишний попроситись?
Що ж він себе, немов іржа, з'їда?

Вже другий день дощить безперестанку!
Занурюється в морок білий світ…
А дощ ще зночі затягнув співанку,
Чи втілює небесний заповіт?..

І тільки килим золотого листя,
Що вкрив траву, калюжі і шляхи,
Аж світиться в прикрасах падолиста
І слухає осінній мегахіт…

Полискує намистом горобина,
Калина у коралях виграє…
А Осінь, вся у золоті й рубінах,
Свої дарунки щедро роздає…


Рецензии