Тихо воробушек скачет по миру

        *        *        *

Тихо воробушек скачет по миру –
Кто он, откуда, да кто ж его знает?
Тропкой, цветами  – вприприжку пунктиром,
Всюду как дома, щебечет, гадает:

"Что вы все так озабочены, люди?
Все ведь проблемы надуманы вами –
Мирно ужиться не можете всюду?
Лучше смеяться, чем в горе слезами.»

Тихо воробушек скачет по миру,
Бабьим здесь летом – землица нагрета,
Птаха, где мудрость взяла, не в турнирах?
 «– Жил-жил... на свете,... без авторитетов.»
30.09.2022 г.    

      *        *        *

Тихо горобчик стрибає по світу –
Хто він і звідки, та хто ж його знає?
То по стежині, асфальту, між квітів,
Скрізь він як вдома, щебече, питає:

«Чом ви такі заклопотані, люди?
Всі ті проблеми надумані ж вами –
Мирно ужитись не в змозі усюди?
Краще сміятись, ніж вмитись сльозами.»

Тихо горобчик стрибає по світу,
Бабиним літом в цю днину нагріту,
Мудра ця птаха – де мала освіту?
«– Жив-жив… на світі,… та й без алфавіту.»
30.09.2022р.


Рецензии