Наедине в горах

                Болгарский
                Природа и Я


                НАСАМЕ В ПЛАНИНАТА

                Изкачих се на високия връх -
                първенецът на планината.
                И коленичих сред древния мъх,
                покрил нагъсто скалата.

                С поглед, впит в синевата,
                аз видях Майка с Детето си.
                Орел размаха крилата си
                и сякаш ги поздрави трепетно.

                В обятията на мълчанието,
                усетих мощния пулс на Земята.
                И чух химна на Мирозданието
                за победата на обичта свята.

                Ана  Величкова


Рецензии