Селце

               
Автор: Р. Русев
 
Калдъръм,
трева край зида,
дървена порта ,
къща два ката
с комин килнат встрани,
на пруста чержи;ци сложени
и малки прозорчета
с перденцата светли
на дом от време оно
в забравено малко селце.

Ограда,
със колове стари
и летви, да не влиза добитък,
полянка зелена,
тополата занича зад ъгъла,
без хора, пусто,
малко тъжно, красиво.

А зад тополите
катерещи се по баира
са други къщи,
по-тихи
и ниски в зашуменото,
с прозорчета-очи,
закътани сдворчета
с редици домати, пипер
и топлина,
от тишината зелена.


Рецензии