Прокинусь вранц, посм хнуся сонцю

Прокинусь вранці, посміхнуся сонцю,
Яке з-за обрію вже першим промінцем
Торкається так лагідно віконця,
А я дивлюсь захопливо на це.

Роки життя, обставини та досвід
Змінили цінності... змінили назавжди...
За мирне небо, полум'яний досвіт -
Скарбів вже мабуть кращих не знайти.

Коли ти чуєш голос своїх рідних,
Коли спокійно вариш в печі борщ,
Коли букет збираєш з квітів різних
Та руки підставляєш знов під дощ...

Цей список я подовжувати можу,
Бо щастя все ж в дрібницях навкруги...
Та я молюся, Милосердний Боже,
Закрий Собою світ від ворогів!

На Тебе покладаємо надію,
До Тебе серцем кличемо весь час...
Нехай Твій теплий вітер змін повіє
Та захистить, заступиться за нас.

Нехай всі діти, молодь, старші люди
Знайдуть до Тебе покаяння шлях.
І як і я молитись ревно будуть
З живою вірою в своїх серцях.

Щоб ці світанки враз не закінчились,
Не стали лише спогадом в думках,
Чекає Батько в небі, щоб схилились
Усі, у кого сльози на очах.

16 серпня 2022 р.


Рецензии