Наче снiг пiд дощем

А життя, наче сніг під дощем,
Розтає і зникає безслідно.
І не треба махати мечем
І сушити свій розум безплідно.

Жовтим листям осипляться дні,
Ніч самотня погляне байдуже
І  сховає у вічному сні
Всі світанки, ще й очі примружить.

Все огорне примарний туман:
Наші радощі, мрії, надії.
Потойбіччя розмитий екран
Всі тривоги безмовно закриє.

Стихне буря життєвих вітрів,
Затремтить меланхолії голос,
А душа полетить до світів
У зірчастий благий* мегаполіс…


*Благий (тут) - добрий, добросердий, лагідний.


Рецензии