Молитвы на Воздвижение Креста Господня

               
 «О, всесвятый и всечестный Кресте Господень!               
 Прежде презренное и постыдное орудие казни, ныне же почитаемый и прославляемый,
 яко оружие спасения! Како по достоянию твоему возмогу воспевати тя? Како
 восприиму дерзновение принести тебе мое поклонение, аз грешный и недостойный?
 Точию неизреченное человеколюбие пригвожденнаго на тебе Богочеловека Христа
 Спасителя нашего укрепляет мя немощнаго. Сего ради, надеяся на снисхождение Его,
 вопию тебе: Радуйся, Кресте, основание Церкве, вселенныя утверждение, прибежище
 верным! Крест — демонов истребление, нечестивых погубление, неверных вразумление!
 Крест — дев целомудрие, Крест — праведных облегчение, заблуждающихся путь,
 безстыдных раскаяние, неимущим богатство, плавающим кормчий, слабым сило,
 сражающихся охранение, сирот питатель, вдов заступниче, неимущим упования, единая
 точию надежда! Ты еси воистину древо познания, на немже Единородный Сын Божий
 искупил еси неизмеримые долги неблагодарнаго человека Богу и Создателю его; ты
 еси жезл Моисеов чудотворяй, иже отверзе нам путь в рай, услаждаяй скорби наши,
 исцеляяй болезни наши. Ты еси Соломонов одр, на нем же царственный от Иуды Лев,
 плотию уснув воскресе тридневен во славе, яко победитель ада. Сего ради по
 достоянию воспеваю и прославляю тя, Богоблаженнейший Кресте, всею душею своею в
 вечер и заутра и во дни, полагая на тя все упование спасения моего.               
               
                Аминь.» 
               
 «Да воскреснет Бог, и расточатся врази Его, и да бежат от лица Его ненавидящии
 Его; яко исчезает дым, да исчезнут; яко тает воск от лица огня, тако да погибнут
 беси от лица любящих Бога, и знаменующихся крестным знамением, и в веселии
 глаголющих: радуйся, пречестный и животворящий Кресте Господень, прогоняяй бесы
 силою на тебе пропятаго Господа нашего Иисуса Христа, во ад сшедшаго, и
 поправшаго силу диаволю, и даровавшаго нам тебе, Крест свой честный, на
 прогнание всякого супостата. О пречестный и животворящий Кресте Господень,
 помогай ми со святою Госпожею Девою Богородицею, и со всеми святыми во веки.
               
                Аминь.»      
               
 «Кресте честный, хранитель души и телу буди ми: образом своим бесы низлагая,
 враги отгоняя, страсти упраждняя и благоговение даруя ми, и жизнь, и силу,
 содействием Святаго Духа и честными Пречистыя Богородицы мольбами.       
               
                 
               
                Аминь.»


Рецензии