Лагiдна осiнь

А осінь лагідна сьогодні…
Мрійлива тиша навкруги…
Здається, с синьої безодні
На землю світло ллють боги.

Срібло, бурштин, шафран, корали
Дарують блискітки воді.
Жаринки сонця, як опали,
Мигтять на листі золотім.

Прозорі барви небосхилу
Вселяють спокій і чуття,
Лазур підморгує вітрилу,
Перлові полиски впліта.

Яке привілля неозоре,
Яка манлива височінь!
Як живить це бентежне море,
Ця дивна сонця світлотінь!


Рецензии