ВАЛИ

Автор: Р. Русев       

Вали,
а ти се връщаш мокра,
чадърът ти във чантата стои,
обичаш капките,
които са като сълзи,
а аз обичам мокрите коси
и аромата им на лято.

Умора във очите ти лежи,
до мен си тихо сгушена,
мълчим,
защо ли да говорим,
притихваме във вечерта,
облегнали две рамена -
на мой’то - мокрите коси
със аромат на лято.

В ръцете ти умората тежи,
притворила очи
на моя скут почиваш...


Рецензии