Поющие скалы

                Болгарский
                Родина


                ПЕЕЩИ  СКАЛИ

                От утро ранно
                ветрове веят.
                На връх Балкана
                скалите пеят.

                Вятърът свири
                в пролуки тесни.
                Оттам напират
                юнашки песни.

                Земя на Орфей,
                на Спартак волен!
                Природо, запей
                за дух свободен!

                Песен извира
                от дълбините.
                Бунтовна лира
                са тук скалите.

                Ана  Величкова


Рецензии