Вип, ю кожну згадку

Осійній вечір, тихий і самотній,
Лиш чашка чаю на моїм столі…
Мабуть, і я закутаюсь в самотність
Посиджу мовчки в затишнім теплі.

Прикрию очі, погортаю стрічку
Забутих згадок, втішних і сумних,
Ожвавлю берег і привітну річку,
Духмяний запах квітів лугових.

За кадром кадр… То погляд, то обличчя…
То усмішка, то лагідні слова…
Здається, не роки пройшли - сторіччя,
Та в пам'яті все знову ожива…

Відкрию очі, запалю лампадку,
Нагрію чай, що вичахнув давно,
І разом з чаєм вип'ю кожну згадку,
Немов п'янке додержане вино.


Рецензии