Чи легко любити ворога?

Як легко любити ворога,
Як ворог лише на думці —
Ти бачив його спотворено,
Й на твій олівець є гумка.

Як легко любити ворога
(І вже "по щоці" не вдариш)
Коли, заплативши дорого,
Усе зрозумів він зараз.

Як легко любити ворога,
Коли не тебе стосується,
Позиції, різні сторони,
Стосунки, що десь зіпсулися...

Чи легко любити ворога,
Як ТИ і ТВОЄ є жертвою?
Як рана в душі утворена
Й себе відчуваєш мертвою?

Чи легко любити ворога,
Як все навкруги зривається,
Дитина пита: "Що коїться?"
А кат і тепер не кається?

Чи легко любити ворога,
Як рідна земля здригається,
Розбиті ущент околиці,
Руїни і серце крається?
...

Чи легко любити ворога?
Твого християнства досить?
Чи може занадто дорого,
І ти не-готово босий.

"Чи легко любити ворога?" -
Сьогодні себе спитала.
Ісусе, я справді золото,
Чи стала дешевим сплавом?

Дай сили любити кожного
Дай бачити (так, я мушу)
У кожнім частинку Божого,
У кожній людині душу.


Рецензии
На это произведение написаны 4 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.