Запознайте се със мен

Автор: Генка Богданова

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ СЪС МЕН,
ДАКЕЛ СЪМ ОСИНОВЕН

Преди месец бях роден,
но  от мама отделен.
Много кученца родила
и съвсем се изтощила.
Храни ме едно момченце
с биберонче он шишенце,
със млекце от баба Крава,
дето  вкусно мляко дава.

После дойде да ме види,
непозната с име Диди.
Дълго, дълго ме оглежда,
после нежно занарежда:
-  Ах, какво кутренце сладко!
Щом си няма мама, татко,
това дакелче – мъниче,
ще го взема и обичам!
И ще дам на туй кутренце,
с кадифеното носленце,
име звучно – Бенджамин,
на „мама“ Диди гален „син“.
После тръгна си със мен
и тъй, бях осиновен.

Минахме през много щури
прегледи и процедури:
Бях изкъпан, парфюмиран,
с три ваксини ваксиниран,
със нашийник украсен
и с паспорт удостоен.

Бе незабравим момент,
заживях в апартамент
с новата си „мама“ Диди.
Ех, да можеше да види,
старата ми зла стопанка,
как в креватче Бенджи нанка,
има си играчки в кош
и живее във разкош,
„мама“ Диди как го храни,
само с лакомства отбрани,
сигурно от яд ще плаче!?

Тя продаде ме! Обаче,
кой, каквото да говори,
вместо зло – добро ми стори!
„Мама“ Диди ме обича,
свой любимец ме нарича,
но и аз съм влюбен в нея,
и щастливо  тук живея!


Рецензии