Веселият жабок

Автор: Генка Богданова

Скок-подскок!  Скок-подскок!
Аз съм речният жабок.
Във рекичката живея,
квакам, тоест песни пея.
Чух, била неблагозвучна
песента ми, даже скучна,
но в жабешкия хор чудесен
пея соловата песен -
цялата река оглася,
над полето се понася.
Пея песни за любов.
Песента е страстен зов
към любимата ми жаба.
Тя не е изящна, слаба,
но е пъргава, скоклива,
за атлетка май  я бива.

Скок-подскок! Квака –квак!
Аз пък съм жабок – юнак.
Не съм строен и висок,
но съм с най-добър отскок.
Правя сложни пируети
в жабешките ни балети -
като даровит артист
и прославен балетист.

Имаме деца мънички,
сладки „попови лъжички“
В този райски речен кът
с нас на воля те растат.
С булката ми Кекерица,
с пъргавите ни дечица.
В топлата рекичка бавна
моето семейство славно,
като нашите другари-
рибки, миди, раци стари
гмуркаме се и лудуваме,
с комари и мухи пируваме.
Разбираме се с тях чудесно,
че отдавна е известно:
„Другите щом уважаваш
и ти добро заслужаваш“


Рецензии