Нiчний осiннiй дощ

Всю ніч шумить осінній дощ,
А я ловлю бентежні звуки
І так, як він, не сплю також,
Вслухаюсь в часті перестуки.

Нічну мелодію дощів
Акорд сторонній не тривожить,
Під заколисуючий спів,
Здається, темна ніч ворожить.

Стікає дощик по шибках,
Малює цівочками струни,
Вальсує спритно на стежках,
Знаходить радість у відлунні.

Танцюють краплі-стрибунці,
За спечним літечком не тужать.
А перші сонця промінці
Засяють весело в калюжах…


Рецензии