Лавандовое поле

                Болгарский
                Природа и Люди


               
                ПОЛЕ  ОТ  ЛАВАНДУЛА

                Над поле от лавандула слънце грее,
                в утрото едва ранило вятър вее.

                Рой пчели докосват цвят след цвят
                и кръжат омаяни от сладък аромат.

                Цветният прашец те пъргаво събират -
                в пити тежки слънчеви лъчи се взират.

                Свети мед от светлина пречистен -
                извор на лечебни мъдри мисли.

                Над поле от лавандула слънце грее -
                в мирната картина нова вяра зрее.

                Ана  Величкова


Рецензии