Мумин 40

Мад алахьай югъ серин я,
Я экуьн ярар амачиз.
Югъди-йифди зун сефил я,
Я ширин ахвар амачиз.

Зи к1анидан экуь чинлай
Нурар гуз мармар атана,
Гьа нурари зи рик1 т1уьна,
Дердерин накъвар атана.

Шак алач заз вили цава
Луву гудай лувар авай туш.
Хиял я жал им бед-гьава:
Мад закай хабар авай туш.

Дагъди хурал т1арам-т1арам
Са гуьзел жейран атана.
Вун гьинава алай макъам:
Им вучтин заман атана.

Шагьвардивди рик1 ачухиз,
Беневша за кинарзава.
За и дердер низ ачухин,
Дертлу хьана ялварзава.

Фикир авурт1а гьалдикай:
Заз ви назик т1вар я ширин.
За яр кьунай маралдикай ,
Маралдин дидар я ширин.


Рецензии