Мэхэббэтнен канатлары кочле!

Чын йорэктэн чыга хыялларым.
Йорэгемдэ генэ булган, уйларым.
Ихтыярын, булса, ж,илгэ сойлэ,
Кун,елен,дэге йэрэк серлэрен.

Тоньяклардан салкын ж,иллэр исэ,
Алып китэ гуя еракка.
Тик чынлап та, алып китэр иде,
Барсам эгэр, шул як тарафка.

Уз узен,не тынычлыкка ондэ,
Карама син кеше сузенэ.
Уз мэнен,не кара, кыяфэтне,
Хыялын,да булган мохитне.

Мизгеллэрдэ кала хэтирэлэр,
Сыный сыман рухны, тарихны.
Мэхэббэтнен, канатлары кочле,
Сокландыргыч, дэртле hэм нурлы.
Кузлэремдэ очкын кебек бэхет,
Мэн,гелеккэ якты сагышны!

Эви Арст., Казан
1:30, 8 05 2020
#стихи_eviarst
;)
#шигърият #шигырь #мэхэббэт #мизгел  #татарскаяпоэзия


Рецензии