Ворожiння

Ворожіння

Нумо, вітер з Покуття, вкажи нам дорогу до кращої

долі. Сиві повісма опришків - льон майорить на вітру.

Голос козак на Пониззі  почує трембіти прокволий.

Холод сталевий від бартки в серці зазнає проклятий кат.

Мури високі кремлівські, одначе, не вищі за гори,

а ворога схили Дніпрові зведуть в нікуди  нанівець  .

Кручі і луки, плаї і лани і гаї і пороги

наблизять героїв звитягу, присудять їм лагідних літ.

---

світлина: Микола Пимоненко, "Святкове ворожіння", 1888.


Рецензии