про щемкий вересень

Шумить садок на березі ставка.
Ти чуєш, вересень, це я кохаю.
Віншуй у вирій журавлину зграю.
Як виднокрай моя любов тривка.

Таке коротке нам судилось літо.
Зате який же серпень був п'янкий.
Шумить бузок, на нім пожовклі квіти,
незрізані, а в серці біль щемкий.

На часі заморозь і коні в стайні
і під озимі брати лемеші.
На те і вересень, що не останній.
На те і мальви, щоб були вірші.

Шумлять сади, вітрами оповиті.
Несуть любов по всій землі вітри.
Такої більше не знайти на світі,
хоч всі ромашки тричі обірви.

світлина: Микола Пімоненко, "На річці", 1900.


Рецензии