Мой краю далёк

Мой краю далёкі! Былыя часы!
Юнацтва дапытнае і маладосьць!
Вы коласам жытнім лагодна ляглі
Пад вострым, сталёвым сярпом

А час гэты серп уздымаў, уздымаў,
Не томячысь, без перадыху
І новае зерне на збожжа зьбіраў,
І поедна еў іртом пражэрным

І гэтай дзеі супыну няма,
Няма супраціву ад волі,
Адна ў сьвеце вечна зямелька мая,
Час прыйдзе, з'яднаюсь з якою.
-05.09.22.


Рецензии