Коли чубляться пани. На украинском языке

Подивіться, це пани
Роблять людям лихо:
Їм, синочкам сатани,
Ця війна - на втіху.

Гроші купами гребуть,
Аж тріщать кишені;
Міліарди просто жнуть!
Людям - грошей жменю:

Це достатньо. Хай ідуть
Голови складати,
Бо у них єдина путь -
Неньку захищати;

Захищати тих панів,
Що вже повтікали,
Їхнє захищать майно,
Що в народа вкрали.

Не повернуться з війни
Мамини синочки:
Не багатіїв вони, -
Їхні сини-дочки

За кордоном вже давно:
Вчаться, п'ють-гуляють.
В них життя як у кіно,
Бо проблем не знають...

Скільки люду полягло!
А за що, спитайте?
Йде по Україні зло:
Ось воно - вітайте!

Чубляться собі пани,
Їм війна - на втіху!
У гробах від сатани
Їде, їде лихо...

16. 09. 2022 г.

P.S. - "Чубляться": дерутся, хватая друг друга за чубы - дословно.
В стихотворении - в переносном смысле: воюют за награбленное.



 


Рецензии