Вял касьць складаецца з малечы малай...

Вялікасьць складаецца з малечы малай,
Як рэчка ад кроплі, ад вільгаці пару,
Шлях няскоры, няблізкі ў бясконства сігае  -
Вось вынік, выснова той маласьці малай

І вынікам гэтым здаволен зпаўна
Герой і зладзей, і злачынца крывавы,
Прагны багацьця, улады без дна
І прагны жа гэткай бяздоннае славы.

Сьвет у звычках нязьменны,
Ды час хіж драпежны:
Адвечна галодны і ўсяедны,
Ён нерат кідае праз нас у векавечнась.
-03.09.22.


Рецензии