Магаричко

               
Автор: Р. Русев      

Марко, старото магаре
вече има внуче.
Името му Магаричко
и на двора си играе
с шареното куче.
Рипа, тропа и подскача,
вдига и пушилка,
Шаро сякаш му е братче
весело го джавка.
И по дворчето препускат
двамата юнаци,
суматоха е голяма,
погнаха петела
и от курника се вдигна
много перушина.
Но от къщи се измъкна
стопанката Христина,
Със точилка по гърбина
погна Магаричко,
Шаро сви опашка,
скри се зад обора
и така безславно
играта приключи,
на маренцето малко
с дворното ни  куче.


Рецензии