Небеснi сади

Відомо, як
Він зустрічав царицю Савську.
Всюди книги,
Папіруси,
Ладан,
Золото,
Сапфіри,
Рубіни,
Слоняча кістка,
Квіти гібіскусу,
Льон чистий,
Мед з екзотичних лісів.

Але її витонченість
Своїми іскрами
Він не запалив.
Оскільки кохати розумом
Він вважав за божевілля,
Ігнорував
Жіночої долі
Ошатне свавілля.

І вона додала отрути
До вина
Молодої невільниці
З волоссям рудим,
Бо не може пробачити кривду
Її душі марнославний дим.


Рецензии