Тату, я пышу вам лыста

Мир  Вам!
                Тату!  Я  пышу  вам  лыста,
                А  що  напысаты  вам,  тату!?…
                Жыття?…  як  жыття…
                Бо  мылость  вид  Бога  дана,
                Вона,  для  мэнэ,  як  маты…
                И  сэрдцэ  мое,  бьеться  Духом  Його
                Та  й  дыхаю  по  мылости  Божий…
                Вин  врачуе  мэнэ…  и  сылы  дае…
                И  спиваю,  молюся  и  плачу…
                И  встаю,  и  иду,  и  працюю –
                по  мылости  Божий…
 
                Маю  жинку:  о,  тож!
                Помищныцю…  маю…  цикаву
                И  тепло,  и  рядно,  и  воду,  и  хлиб –
                Все  по  мылости  Божий,  тату!
 
                А  на  вулыци…  сниг,  тыхо-тыхо…  и  лис,
                Щоб  побачылы  люды  Бога…
                Вин – тепло,  Вин – е  хлиб,  Вин –
                Спасиння-кохання  мое…
                Цэ  нэ  я,  цэ  всэ  е  по  мсылости  Божий.
 
                Ось!  Лэтять  снигури…
                На  клэнах  воны  повсидалы
                И  насиння  клюють…
                Цэ вид  Бога  плоды  воны  далы.
 
                Дэсь  про  гас  вси  крычать,
                Хтось  жыття,  в  красоти,  обийцяе…
                А  у  мэнэ  Исус,  Вин…  дае,  Вин!  Дае!
                И  у  мэнэ  облыччя  сияе…
 
                18.12.05г., Чернецкое


Рецензии