Красивый, но ядовитый

                Болгарский
                Природа и Я


                КРАСИВО, НО ОТРОВНО

                Цветето е красиво,
                но отровно!- ми казват.
                Да бъда предпазлива,
                да не го приближавам.

                Отдалеч ще му се любувам,
                на красотата му ще се радвам.
                То наистина ме вълнува,
                но ме и озадачава.

                От враговете си многобройни
                с отрова се спасява.
                Недокоснато и спокойно,
                години оцелява...

                Ана  Величкова


Рецензии