Святой Иоанне

               
 Святой Иоанне, озарился твой лик нетленный.               
 Сонм греховный к аду наше сердце тяготит.               
 Не исследована до конца, сила твоего милосердия.               
 Вопиющий глас греха, о прощении гласит.               
               
 Святой Иоанне, Дай нам грешным, время покаяния.    
 Содрогаемся от страха, видя  Божий суд грядущий.               
 Иссуши все помыслы греха, от ума и его истекания.               
 Просвети нас блуждающих и во тьме, к Господу, идущих.       
               
 Во смирение, храмину сердца возведи.               
 Поклонюсь Господу и честной твоей Иоанн главе.               
 Ангел мой спаситель, очищает наши все грехи.               
 И величит душу, покаяньем в торжестве.            
               
 Много светная Звезда, ум телесный, одевает в праведность. 
 Честь тебе и похвала. Если внемлем слову Божьему, слово истиною явиться. 
               
 Яко в струях возвестил еси Господа, Проповеданного.         
 Преклонились небеса,  для схождения Господа.               
 И отрыты стали все пути, праведностью следований.               
 Для любви духовной и её  роста.               
               
               
           Тропарь, глас 2-й

 Память праведнаго с похвалами, тебе же довлеет свидетельство Господне,
 Предтече: показал бо ся еси воистинну и пророков честнейший, яко и в
 струях крестити сподобился еси Проповеданнаго. Темже за истину
 пострадав радуяся, благовестил еси и сущим во аде Бога явльшагося
 плотию, вземлющаго грех мира и подающаго нам велию милость.

          Кондак, глас 5-й

 Предтечево славное усекновение, смотрение бысть некое Божественное, да
 и сущим во аде Спасово проповесть пришествие; да рыдает убо Иродиа,
 беззаконное убийство испросивши: не закон бо Божий, ни живый век
 возлюби, но притворный, привременный.

            Величание

 Величаем тя, Крестителю Спасов Иоанне, и почитаем вси честныя твоея главы усекновение.

                11 09 22 Галина.   


Рецензии