Вечер в горах

                Болгарский
                Природа


                ВЕЧЕР В ПЛАНИНАТА

                По билото на планината
                последните лъчи пълзят.
                Настъпва тихо мрачината,
                невидим вече е върхът.

                Тъмнеят ридове високи
                в пространство сякаш без предел.
                А ветрушката напосоки
                променя полета си смел.

                Безследно здрачът се стопява,
                потъва всичко в тъмнина.
                Луна над хребета изгрява,
                тъй както в древни времена.

                Ана Величкова


Рецензии