Поезiя

         Как в кошмаре, то и дело:
         "Алкоголь или гашиш?"
                И.Анненский

Слова втискаєш в розмір віршовий,
А він на кшталт прокрустового ложа.
І довго, попри натиск мозковий,
Їх розмістити до ладу не можеш.

За що тоді поезію любить?
В доланні форми сталої шосили
Рядки на друзки дробиш ти, аби
З їх решток врешті збить доцільне ціле!

Тобі вже й спати час, а сон не йде,
У головах вмостилися нічниці.
І те, чого не зміг зробити вдень,
Вночі в важкому черепі тісниться.

І що той алкоголь або гашиш?
Наркотик твій - поезія. Тримає
Тебе в сталевих лещатах. Гориш 
В її горнилі. Творчий герць триває.

        2013


Рецензии