Попрощалась з лiтом

Попрощалась з літом,
Хоч і не хотіла,
Може, десь сердешне  плаче в самоті.
Я б і падолистом
Літечко зігріла,
Тільки б знов затишно стало у житті.

За вікном негода,
Сонце у тумані,
Котиться по шибці крапля, мов сльоза.
Ніч сивоборода,
Заморозки ранні,
На сухій травинці сріблиться роса…

Підмітає вітер
Листя вздовж дороги,
Піднімає вгору і жбурляє вниз…
Засмутились квіти,
Мабуть, мучить спогад
Про щасливу пору без холодних сліз.

Підніму долоні
Я назустріч вітру
І теплом зігрію листя золоте.
Може, ще і промінь
Подарує світло,
І в сумній стихії радість проросте…


Рецензии