Не треба квапити

Не треба квапити роки,
Вони і так летять стрілою,
Шумлять, немовби ті струмки,
Спливають разом із водою.

Дитинство просить, щоб  хутчіш
Зима змінила мокру осінь,
Чекає снігу, щоб стрімкіш
У санках мчати на морозі.

Чекаєм жадібно весну,
Кохаєм, мріємо про щастя,
В травневі ночі не до сну,
Бо серцю так потрібна ласка.

Квіткове вабить полотно,
В вінок життя тепло вплітає.
А там вже й літо, та воно
Так само швидко пролітає…

І знову осінь…  І срібло
Без жалю скроні покриває,
Химерним старості крилом
Поволі душу обвиває…

А час на місці не стоїть!..
Ми можем тільки сумувати,
Не в наших силах зупинить
Або на мить пригальмувати…


Рецензии