Не готова

Нудьгою торкнулося серця заплакане небо,
І стало так гірко,  в душі піднялись сум'яття.
З'явилась раптово в теплі невгамовна потреба,
Проснулись незнані раніш больові відчуття.

О, літо! Навіщо пішло ти так швидко на спокій,
Я ще не натішилась сонцем і подихом трав,
А ти вже сховало обличчя в туманності сонній
І слухаєш мовчки акорди осінніх октав.

Вже осінь для втіхи дарує прикраси з коралів
І стелить плахтини обабіч журливих шляхів.
Ні, я не готова іще до дощів і туманів,
Ще хочеться світла і співу веселих птахів!


Рецензии