Свiт у жалобi

Не знаю, що сказати,
Не можу пояснити,
Здається, нереальне це життя.
Вони прийшли вбивати,
Невинну кров пролити,
Не маючи ні краплі співчуття.

Це просто неможливо
Хоч якось зрозуміти!
Сплюндровані ущент життя людей!
Воістину жахливо
У світі животіти,
Коли жінок гвалтують і дітей.

Душа щемить тривожно
Від лютощів росії,
Від диких, наджорстоких домагань.
Зруйновані безбожно
Надії, долі, мрії…
Нема такому звірству оправдань.

О, Боже! Світ в жалобі!
Ну, змилуйся нарешті,
Дай силу подолати цю орду.
Щоб звір в людській подобі
Палав у передсмерті
І незбагненну згадував біду…


Рецензии