Криза

Криза і далечінь некінченна,
На Вашім обличчі - погляд з картин Равенни,
І ці полотна на тлі осяйного неба
Перемагають страхи й темряву Еребу.
Там, на горищі душ людських,
Крізь каміння й хвилі,
Летять, такі легкі й живі.
Ваші мрії.
Вони зроблені з золотої фарби й карміну.
Вони проникають крізь двері та стіни,
І в снах досконалих - біле мереживо ідеалів,
Вони простягнені в ті краї, де ночей замало,
Де віртуозно лунають скрипки й валторни,
Де в кожній хвилі - гармонії й септакорди,
Де побудовані всі мости для того,
Аби гуляли привиди, там в ретортах
Кров восьминогів, вино та парфуми.
Там небо завжди в кольорах сфумато,
І коли співає жайвір колоратурно,
Виходить моя проекція Вас шукати.


Рецензии