Казак и Ведмiдь

Козак ведмедя розбудив
Коли з барлоги він підвівся.
Не подивившись що був один
Казав почав з ведмедем битися.

Ведмідь гарчав і нападав
Ледве прокинувся від сплячки
Почувши, як козак співав
Накликавши своє нещастя.

Козак спочатку відступав
Впавши з коня від потрясіння.
Але одразу шаблю взяв
Щоб захиститись від ведмедя.

І скільки б часу не минуло
Ніхто не зміг перемогти.
Як не бажали вони двоє
Удар смертельний нанести.

Поки ведмідь не оступився
І серед гілок не застряг.
Тоді козак залишив місце
Сів на коня і поскакав.

Співати ставши свою пісню
Через яку все почалося.
Не розуміючи напевно
Що не завжди співати стоит.


Рецензии
То ведмедь, то ведмідь :)

Отсутствие рифмы в последней строфе слишком режет слух

В целом неплохо как опыт

Александр Слуцкий   16.07.2023 14:47     Заявить о нарушении