Адказ

Маё сэрца – замшэлы камень.
Маё сэрца не смее жыць.
— Вось, бяры мой камень, Божа,
Удыхні ў яго любоў!

Расчыняе мне пашчу бездань —
І лячу я. Лячу. Лячу.

І вось, я паміж іх стаю,
Адамаў жывёлашкурых.
Боль кожнага з іх – мой боль.
Крык кожнага з іх – мой крык.
Анёл зачыняе браму.
Палае й слепіць меч.

Гэтак адказваеш, Божа,
Калі просяць любові ў Цябе?

Так адказаў Бог.
Што я, каб смець аспрэчыць
Праўду.

***

Ответ

Моё сердце — замшелый камень.
Моё сердце не смеет жить.
— Вот, бери этот камень, Боже,
И вдохни, наконец, любовь!

Раскрывается пастью бездна —
И лечу я. Лечу. Лечу.

И вот, я меж них стою,
Адамов звериношкурых.
Каждого боль — моя боль.
Каждого крик — мой крик.
Закрывает врата ангел.
Пылает и слепит меч.

Так отвечаешь, Боже,
Приходящим просить любви?

Так отвечал Бог.
Что я, чтоб сметь оспорить
Правду.

29.08.2022


Рецензии