Дощить

Зранку цілий день дощить,
Заховалось небо в хмарах,
Осінь впоратись спішить
В полі, в лісі, на бульварах.

Потай сонця промінець
Озирається бентежно
І, втрачаючи терпець,
Виглядає обережно.

Від соснових мокрих лап
Долітають часті стуки,
Тільки й чути: кап-кап-кап…
З листя, з даху линуть звуки.

У калюжах - всі шляхи,
Краплі, наче намистини…
Зажурилися птахи
Від безбарвної картини…

Тільки знов дощить, дощить,
Ще і вітер на додаток
Безперервно гомонить:
"Це - осінніх днів початок!.."


Рецензии