Aniola zobaczyc chcialabys

Juz znuzone domy spia,
Ponad ziemia wietrzna noc.
Zamknij oczy swe, i nia
Cie otule w cieply koc.

Bedzie wiatr spiewal nam
O rozstaniu lat i zim.
Zas ja dloni tobie dam
I na zawsze stane twym.

Ty aniola zobaczyc chcialabys –
Swoje oczy zamknij i widz.

W twojej szafie ksiazki spia,
Ale szum rozwieje sen.
Zas ja stane cisza twa,
Choc spokoju i nie wiem.

Ty aniola zobaczyc chcialabys –
Swoje oczy zamknij i widz.

// «Дядя шутит» – Ты хотела увидеть ангела


Рецензии