Ненька

Рідна земле, рідна мова , степ безкрайній і поля.
Синьоока ,чорноброва ,гарна ти моя земля!
Ти  одвіку  непохитна, ти незламна,    щира ти.
Небо маєшь ти блакитне, та чомусь не вільна ти!
Та чомусь співець країни, той що гімна написав,
Каже тільки про єдине, щоб ти голову поклав.
Що не так у українця , у козака, що не так?
Чому навіть в славній пісні, чому навіть в гімні враг?
Хто недоброго наврочив , хто народ занапастив?
Хто цій владі хмарить очі? Чом людських не чує слів?
Силу маєм, мізки маєм, волю крізь роки несем!
Хай Господь людей наставить,
Неньку любу ми спасем!

29.08.2022

Впервые пишу по украински. Три месяца было только начало...


Рецензии