Короткая буря

                Болгарский
                Природа


               
                КРАТКА  БУРЯ

                Една след друга мълнии потрепват
                по небосвода с облаци покрит
                и мощни гръмотевици отекват
                над върхове, клисури и гори.

                От гръмката надвиснала заплаха
                планинският простор е оглушен,
                а птиците напразно търсят стряха -
                дъбът от корен рухва покосен.

                Стаила се е цялата Природа.
                Гърмът ехти. Пороен дъжд шурти.
                Внезапно стихва. Вятърът свободно
                като вестител на добро лети.

                И пак се връща слънчевият ден
                от гръм и мълнии непобеден.

                Ана  Величкова


Рецензии