Твой сусед Грыгорый

Калі ў кватэры душна,
А на душы трывожна,
I думаеш аб нечым-
Каб збегчы куды-небудзь.

У вочы раптам трапіць
Чыесь партрэт прыгожы...

Гляджу і ўглядаюся
Ў твой партрэт,
Часамі ўсміхаюся
І вам кажу: "Прывет!"

Раптоўнае знаемства
Хачу яшчэ пажыць
І марыць аб прыгожым,
З табою гаварыць.

Гляджу і ўглядаюся
Ў твой партрэт,
Часамі ўсміхаюся
І вам кажу: "Прывет!"

Ў краіне нашай цемнай
Сярод дратой калючых
Мне жыць не ўсе роўна,
А цяжка і  балюча.

Гляджу і ўглядаюся
Ў твой партрэт,
Часамі ўсміхаюся
І вам кажу: "Прывет!"

І раптам мне з партрэта
Адказваюць вось гэтак:

-Я хворы, хворыб хворы,
Жыву ў суседнім дворы,
Хаваюся за шторай.
Завуць мяне Грыгоравіч.

Гляджу і ўглядаюся
Ў твой партрэт,
Часамі ўсміхаюся
І вам кажу: "Прывет!"


Рецензии