Куда и как?

                Болгарский
                Мир и Мы


                КЪДЕ  И  КАК?

                Защо препускаш, Свят,
                за миг не спираш?
                И ставаш непознат -
                не те разбирам.

                Ни цел, ни идеал
                пред тебе има.
                Не ще останеш цял
                в ядрена зима.
               
                Изчезна без следа
                живот прекрасен.
                Пред нас е пустота
                и праг опасен.

                Ще го преминем ли
                и как? - незнайно.
                Къде, кога ще стигнем?
                Безумна тайна.
         
                Ана  Величкова


Рецензии